Stil in je hoofd

Herken je dit? ’s Nachts moeilijk kunnen slapen, omdat de ene na de andere gedachte voorbij vliegt. Gedachten over je werk, een vervelende situatie waar je je niet prettig bij voelt, over vakantie met de kinderen, over zorg voor ouders, over het huishouden….noem het maar op. Overdag voel je je moe. Er zit veel in je hoofd, maar er komt weinig uit je handen, omdat je niet weet waar je moet starten. Kortom: Je hebt geen focus en je bent niet effectief. Zou je wel eens willen dat de gedachten in jouw hoofd even rust nemen?

Afgelopen week zat ik in een skilift naar de top van de berg. Ergens in de lift was er een moment dat het geluid van het carven van de skies in de sneeuw op de achtergrond verdween, de stemmen van de mensen op de pistes zacht werden en dat ik niets anders hoorde dan de lift die mij langzaam ophoog bracht. Rust… stilte… Ik voelde me rustig worden. Even waren al mijn gedachten weg en kon ik alleen maar genieten van het uitzicht en de stilte. Het was stil in mijn hoofd.                                                                                                                                                                                        

Dat beeld gebruik ik als anker. Als de gedachten in mijn hoofd op volle toeren draaien, doe ik mijn ogen dicht en verbeeld ik me dat ik weer even in die lift zit naar de top van de berg…

Ik roep daarmee een herinnering op die me rustig maakt en doordat ik de rust ervaar, kan ik de dingen die zich in mijn hoofd afspelen vanuit een ander perspectief bezien. Er ontstaan meer handelingsperspectieven, waardoor ik focus kan aanbrengen op wat ik belangrijk vindt en daarmee effectief aan de slag kan gaan.

In mijn begeleiding help ik je ervaren hoe je eigen beelden, herinneringen, opvoeding en verhalen toepasbaar zijn om meer focus te krijgen op wat jij belangrijk vindt en hoe je daarin stappen kunt zetten.

Delen mag!