Aan de wandel….

Vanmorgen heb ik gewandeld. 21 kilometer door de Loonse en Drunense duinen. Alleen. Nou ja…, op alle andere wandelaars, hardlopers, fietsers, steppers en mountainbikers na, die er, net als ik, voor kozen om even tijd voor zichzelf te nemen. Zonder muziek in mijn oren om alles om me heen goed te kunnen horen en in me op te kunnen nemen. Als ik daar loop, met het geluid van het krakende leer van mijn wandelschoenen, in een bepaalde cadans, gaan niet alleen ik, maar ook mijn gedachten aan de wandel…

Zo dacht ik bijvoorbeeld aan het afgelopen half jaar, waarin ik de keuze heb gemaakt om volledig voor mezelf te gaan werken en afscheid te nemen bij mijn werkgever. Hoe spannend dat dat was en hoeveel ik er ook in die korte tijd al voor terug heb gekregen; ervaringen, zelfvertrouwen, netwerk, opdrachten en verbinding met mooie mensen.

Ik dacht aan hoe trots ik kan zijn op de mensen die ik begeleid als ze op eigen kracht een andere plek in de arbeidsmarkt vinden, zichzelf kwetsbaar durven opstellen, in beweging komen en/of keuzes durven maken.

Ik dacht aan de trainingen die ik heb gegeven op het gebied van integriteit of systemisch werk en ik dacht aan alle mogelijkheden die in de toekomst nog voor me in het verschiet liggen.

Ook kwam de zomervakantie voorbij…. Over hoe we daar met ons gezin genoten hebben van het mooie land Sri Lanka en dat we van de ene verbazing in de andere vielen door de verschillende geloven, de beesten, de lokale bevolking, de prachtige omgeving en de mooie momenten samen.

Dan gaan mijn gedachten naar mijn lijf. Wat voel ik in mijn lijf? Mijn bovenbenen voelen na 15 kilometer wat stram en hard, mijn voeten nog steeds in dezelfde cadans, mijn borst voelt vrij en mijn ademhaling rustig. Ik voel me blij en tevreden. Dat kan ik voelen, doordat ik bewust tijd neem voor mezelf en daar bij stil te staan. Tegelijkertijd besef ik mezelf dat ik dit (te) weinig doe en dat het zo belangrijk is om, op jouw manier, tijd te maken voor jezelf en te reflecteren. De komende weken houd ik het er in, het rondje van 21 kilometer om de duinen….ter voorbereiding op de kustmarathon (wandelen) op 6 oktober. Voor mijn lijf én voor mijn hoofd. Dat beloof ik mezelf.

Hoe doe jij dat? Tijd nemen voor jezelf….

groetjes, Charlotte

Delen mag!