Vertrouwen in jezelf

Wat een mooie avond was het op 10 mei 2019 toen ik de workshop ‘Ik in het systeem’ begeleidde bij de vrouwencirkel van Intention, Centrum voor Leiderschap en Coaching! Vrouwen die zich openstelden voor iets wat ze nog niet kenden en het lieten gebeuren in de energie die er ontstond; Een opstelling vanuit het gezin waarin je opgroeide.
Door middel van het opstellen van andere deelnemers als “representant” proberen om niet direct zichtbare relaties tussen (familie) leden en de eventuele knelpunten daartussen te herkennen, erkennen en zo mogelijk weg te nemen. Een vorm van systemisch werk die ik zowel in de persoonlijke begeleiding als in trainingen die ik geef toepas.
Spannend was het ook. Voor de deelneemsters, omdat ze eigenlijk niet precies wisten wat ze moesten verwachten én voor mij. Veel gedachten schieten er op zo’n moment door mijn hoofd: ‘Wat als er niets gebeurt in een opstelling?, Wat als deelnemers zich niet open stellen?, Wat als…… ?’
Gedachten die me aan de ene kant de spanning opleveren die ik voel en me aan de andere kant helpen om scherp en alert te kunnen zijn. Die gedachten zijn van mij. Ik voel de angst om niet goed genoeg te zijn als begeleider. Ik ken inmiddels dat patroon en ik weet voor mezelf dat die spanning er bij hoort en me ook veel oplevert. Iedere keer weer. Door te durven vertrouwen op mezelf als begeleider én op dat wat in de energie ontstaat, door te vertrouwen op mijn intuïtie ontstaat er beweging, bij de deelneemsters én bij mezelf.

groetjes, Charlotte

Delen mag!