Stel…. Je wint een miljoen euro.

Stel… Je wint een miljoen euro. Alles is mogelijk. Iedereen die jou lief is, is om je heen. Er zijn geen belemmeringen…

Wat zou je doen?… Waar zou je zijn?… Kun je het voor je zien?

Wat zie je?… Wie zie je?… Hoor je geluiden?… Zijn er geuren?… Wat voel je?

Verlangens en dromen kunnen beschrijven, kunnen voelen, voor je kunnen zien én erin geloven zijn voorwaarden om dromen en verlangens uit te laten komen.
Nu denk je vast: “Je stelt wel een onrealistische vraag, want ik heb geen miljoen euro tot mijn beschikking”. Dat klopt. Mensen die denken hun wensen niet te kunnen realiseren, blijken dat in de praktijk over het algemeen ook niet te kunnen.

In het ‘onmogelijke’ dat je zojuist voor je gezien hebt, zijn er bepaalde woorden en/of gevoelens een aantal keer voorbij gekomen. Bijvoorbeeld: : “Dan ervaar ik rust”, of “dan voel ik de vrijheid om….”. Deze begrippen en gevoelens zijn belangrijke raadgevers als het gaat om wat je wenst. Het ‘onrealistische’ verlangen geeft aan waar je op dit moment heel erg naar verlangt: bv. rust of vrijheid. Dan is het onrealistische verlangen ineens niet zo onrealistisch meer.

Hoe kun je er op dit moment voor zorgen dat je een stap zet naar je verlangen? Maak het simpel. Wat is een simpele taak om voor jezelf te benoemen?
Ik hoor het graag.

groetjes, Charlotte

Delen mag!