Hoe weet je dat je je hart volgt? Hoe weet je dat je op het juiste pad zit?

Hoe weet je dat je je hart volgt? Hoe weet je dat je op het juiste pad zit?

Mijn antwoord: dat weet je niet…., dat VOEL je.

Na vele jaren met heel veel plezier en passie te hebben gewerkt voor Brandweer en Veiligheidsregio, heb ik besloten om mijn hart te volgen en dat deel wat ik zo leuk vind aan mijn werk uit te vergroten door me te focussen op mijn eigen onderneming Vlot coaching en training. De individuele gesprekken met medewerkers en leidinggevenden in mijn rol als adviseur hebben mij laten zien waar mijn kwaliteiten liggen en waar ik het meeste energie uit haal: mensen een duwtje in de goede richting geven, zodat ze zelf verder kunnen.

Deze keuze ging niet over één nacht ijs. Daar is tijd voor nodig geweest….  en ook goede gesprekken, zekerheden loslaten, voor- en nadelen afwegen, een schop onder mijn billen, onzekerheid, verdriet, buikpijn en spanning. Toch werd mijn drang naar dit besluit nemen alleen maar groter. Waarom? Omdat ik alleen al bij het idee om dit te kunnen gaan doen, energie in mijn lijf voel.

Hét moment dat ik voor mezelf het besluit nam en het verkondigde aan de buitenwereld, voelde ik even niks meer…. Nee, niks is niet het goede woord. Ik voelde geen buikpijn meer, ik voelde mijn lijf ontspannen, er verscheen een grote glimlach op mijn gezicht en het werd even stil en rustig in mij. Dat gevoel…..dat vergeet ik niet meer. Ik wist op dat moment dat ik het juiste besluit nam. Dat voelde ik. Ik accepteer dat er nog onzekerheden aan mijn besluit vastzitten én ik voel dat ik op het juiste pad zit.

Eén van de vele reacties die ik ontving op mijn besluit om te stoppen bij de Veiligheidsregio was; “Volg je hart is een motivatie waar heel veel mensen (helaas) te weinig of gewoonweg niet aan durven te denken”. Deze opmerking raakte mij, omdat hij precies beschrijft wat ik wil zeggen. Of je je hart volgt, dat weet je niet…, dat VOEL je….. En dan is de volgende vraag: durf je het te voelen? en durf je op basis van dat gevoel een keuze te maken?

Mogelijk helpen deze handvaten je om een keuze te kunnen maken:

  1. Als je kiest vóór iets, geeft dat energie. Als je kiest tegen iets, kost dat energie.
  2. Kies zonder voorwaarden. Als je blijft zeggen “Ja maar” of “eerst nog..”, dan ontstaat er geen beweging.

Hoe volg jij je hart? Ik ben benieuwd.

groetjes,

Charlotte

Delen mag!